Kognitiivinen käyttäytymisterapia on psykoterapiamuoto, jonka tutkitut hoitomenetelmät on todettu tehokkaiksi mm. ahdistuneisuuden, masennuksen, pakko-oireiden (OCD), pelkojen, paniikkihäiriön, stressin ja uupumusoireiden hoidossa.
Hoidon alussa kartoitamme tilannettasi huolella, minkä jälkeen valitsemme tavoitteet ja etenemistavat yhdessä. Tunnetaitojen lisääminen, erilaisten välttämiskäyttäytymisten vähentäminen ja itsemyötätunnon vahvistaminen ovat esimerkkejä hoidon terapeuttisista tavoitteista. Yleisenä tavoitteena on oppia yksilöllistä hyvinvointia tukevia taitoja ja toimintatapoja, jotka tukevat/johtavat kohti mielekästä ja omannäköistä elämää.
Tapaamisilla keskustelemme ja tarkastelemme ajatuksia, tunteita, kehollisia tuntemuksia, toimintayllykkeitä ja ulkoista käyttäytymistä. Riippuen tavoitteistamme voimme keskustelun lisäksi tehdä esimerkiksi tietoisuustaitoharjoituksia, vahvistaa tunnepystyvyyttäsi erilaisilla altistuksilla, harjoitella itsesäätelyä kehollisin keinoin tai tarkastella kokemuksiasi kuvien kautta. Saatan välillä ehdottaa kotitehtäviä, joiden tarkoitus on tehostaa tapaamistemme aikana tehtyä työtä.
Kognitiivinen käyttäytymisterapia (KKT)

INTEGRATIIVINEN OTE
Hyödynnän työssäni hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT), myötätuntopohjaisen terapian (CFT), tunnepystyvyysterapian (EET) sekä psykofyysisen psykoterapian lähestymistapoja ja menetelmiä. Valitsen menetelmät aina tapauskohtaisesti ja yhteistyössä kanssasi. Psykoterapian olennaisin vaikuttaja on luottamuksellinen ja yhteistyöhön perustuva terapiasuhde, jossa tuntuu turvalliselta olla ja kokeilla uusia tapoja toimia.
LISÄTIETOJA:
SKY Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistys
Association of Contextual Behavioral Science
Paikkatilanne
Vastaanottoni on tällä hetkellä täynnä, enkä voi ottaa uusia asiakkaita.